Torta di pere
Dej
1 cup mel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
3 æg, tempererede
¾ cup sukker
113 g smør
Topping
3 pærer, ikke for faste
¾ cup mørk chokolade, groft hakket
Ovnen forvarmes til 175°C. En springform (23 cm i diameter) smøres og drysses med rasp eller mel.
Mel, bagepulver og salt sigtes sammen og sættes tilside.
Æggene piskes med elpisker (Kitchen Aid) ved høj hastighed, indtil massen er meget lys og meget tyk (ca. 5 min i Kitchen Aid, 9 min med alm. elpisker).
Imens brunes smørret: smelt i en lille gryde og lad det blive på blusset, til det bruner og antager en nøddeagtig duft (omkring 6 til 8 minutter). De sidste par minutter røres bunden af gryden hyppigt for at undgå, at det brænder på.
Tages derefter af varmen og stilles lunt.
Nu tilsættes sukkeret til æggene og der piskes et par minutter mere.
Når æggeblandingen begynder at tabe volumen, skrues ned til langsomste hastighed, og mel og brunet smør tilsættes lidt ad gangen (først 1/3 af melet, så halvdelen af smørret, 1/3 af melet, resten af smørret og tilsidst resten af melet). Omrøres til det lige knapt er blandet – højst et minut fra det første mel er tilsat. Derefter foldes dejen forsigtig med en dejskraber, til ingredienserne netop er blandet (og ikke mere).
Dejen hældes i formen og pære- og chokoladestykkerne drysses ovenpå.
Bages ved 175°C i 40-50 min eller indtil indtil kagen er gyldenbrun og elastisk og gennembagt ved tæn dstik-prøven.
Kilde: Naja (fra en madblog, http://www.smittenkitchen.com. Opskriften skal stamme fra Al Di La restaurant i Brooklyn)