Stegt kylling med svampesauce
Stegt kylling
1 hel fersk økologisk frilandskylling, ca. 1400 g eller et antal overlår/hele lår
50-100 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk madagascarpeber
3-4 laurbærblade
salt
Svampesauce
1 bakke blandede svampe
olie og/eller smør til stegning
2 dl fløde
1-2 spsk creme fraiche 38 procent
4-5 kviste frisk timian
1 lille løg, evt. rødløg
et skvæt madsherry
peber
Kyllingen renses og halveres eller parteres helt. Gnides ud-og indvendig med de pressede hvidløg. Krydderierne stødes i morteren og gnides på indersiden.
Kyllingestykkerne lægges i et ildfast fad, olivenolie og smør fordeles ovenpå. Steges ca. 35 min i ovnen ved max. varme (omkring 250°C). Overhældes jævnligt med det smeltede fedtstof under stegningen.
Svampene renses og skæres i skiver. Løg og timiankviste hakkes hhv. groft og fint. Svampene steges ca. 5 min i fedstoffet på en varm pande, sherry tilsættes, derefter løget, så fløde og creme fraiche.
Når det hele er kogt sammen, tilsættes timian og peber, og saucen koges ind til passende konsistens.
Serveres med basmatiris, evt. blandet med vilde ris (skal forkoges pga. længere kogetid).