Svineskank

Svineskank

1 svineskank (1-1½ kg)
godt ½ l vand
1 stort løg
1 persillerod
½ glas hvidvin (ca. 1 dl)
2-3 laurbærblade
8 hele nelliker
2 hele stjerneanis
1 bdt. bredbladet persille
1 spsk mel
ca. 20 g smør
salt

Pil løget, skræl persilleroden og skær begge dele i kvarte. Skyl skanken grundigt under vandhanen. Fyld godt ½ l vand i en dyb, tykbundet gryde og bring den i kog. Læg skanken og de udskårne grønsager i gryden. Tilsæt krydderierne, når vandet koger igen, og skru så ned for blusset og lad gryden simre i to timer. Fjern evt. skum og blod, der frigives fra knoglen, et par gange undervejs. Tag skanken op af gryden, når den er kogt færdig, og skær kødet fri fra skindet og knoglerne, som kasseres. Si suppen, bring den i kog igen og jævn den til slut med en smørbolle. Tilsæt kødet og den hakkede persille og lad det koge med ganske kort, og retten er færdig.
Serveres med skrællede, kogte kartofler og en salat.