Muffins med citron og birkes
Dej
2 kopper hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
½ kop smør (ca. 110 g)
1 tsk revet citronskal
²⁄3
kop sukker
2 store æg
4 spsk blå birkes (eller mere)
¼ kop mælk (evt. lidt mere)
¼ kop yoghurt naturel
Glasur
½ kop flormelis
2 spsk friskpresset citronsaft
Vigtigt: alle ingredienser skal have stuetemperatur inden tilberedningen.
Smør og sukker røres grundigt til det er lyst og skummende (det tager mindst 5 min ved håndkraft). Citronskallen kommes i og dejen røres lidt endnu. Herefter røres æggene i et ad gangen, og birkesfrøene tilsættes til sidst. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen og vendes forsigtigt i dejen ad 3 omgange, skiftevis med mælk og yoghurt. Der skal endelig ikke røres mere end allerhøjst nødvendigt for at ingredienserne er blandet. Justér evt. væskemængden en anelse: dejen skal være blød, men ikke direkte lind.
Dejen fyldes i muffinforme, som er smurt eller foret med muffinpapir. Formene skal højst fyldes halvt op - volumen skal være ca. som en lille blomme. Brug evt. to skeer til formålet.
Bages 18-20 min ved 180°C.
Lidt af den tynde glasur kommes på hver muffin, når de er let afkølet. Muffinsene smager bedst helt friske.