Mirin-glaseret laks

Mirin-glaseret laks

Ingredienser
2 laksefileter, ca. 125-150 gr pr stk
2 spsk mirin + evt. lidt sake
2 spsk soja
1 spsk risvineddike
25 g lyst brunt sukker
1 forårsløg, halveret og skåret i tynde strimler
ris eller nudler
evt. ristede sesamfrø og/eller syltet sushi ingefær

Opskriften er beregnet til 2 personer.
Kog ris eller nudler efter sædvanlig metode.
Bland mirin, sake, sukker, og soja i en flad skål og mariner laksen heri ca. 3 min på hver side.
Opvarm en stor stegepande og steg laksen på en tør pande i 2 min. Vend, tilsæt resten af marinaden, steg i 2 min mere på den anden side og tag laksen af panden.
Kog panden af med risvineddiken, hæld saucen over laksen og drys med forårsløg og ev. ristede sesamfrø.
Serveres med ris eller nudler, evt. med syltet ingefær til.