Lasagne

Lasagne

Tomatsauce
en rest osso buco eller kødsauce
1 dåse flåede tomater
evt. lidt vand
salt

Bechamelsauce
60 g smør
2 spsk mel med top
3 kopper mælk
1 kop fløde
creme fraîche
revet grøn alpeost
salt
peber

Øvrige ingredienser
frossen spinat i kugler
lasagneplader
mozzarella
svensk Präst-ost el. lign.

Osso buco-kødet findeles i mindre stykker. Koges igennem med tomat og lidt ekstra vand. Til bechamelsauce smeltes smørret og bages af med melet. Derefter tilsættes mælk, creme fraiche, fløde og resten af mælken 1 kop ad gangen, mens saucen koges sammen ved lavt blus og under omrøring. Smages til med grøn alpe (og nej, det er ikke smelteost, men den rene vare, der skal bruges), salt og peber til sidst. Spinaten skæres i stykker. Lasagnepladerne skylles i vand (eller forkoges).

Lasagnen samles i ovnfast fad (pastapladerne skal være helt dækket af sovs):
¼ bechamelsauce → ost → pasta → ½ tomatsauce → pasta → ½ bechamelsauce → spinat → pasta → ½ tomatsauce → pasta → ¼ bechamelsauce → ost

Bages i ovn ved 200°C ca. 20 min eller til overfladen er lysebrun.