Lam på kartoffelbund - ca. 5 pers.
1½ kg lammebov eller -ryg (en kølle vejer 2,5-3 kg og rækker til 8 personer). 2 kg kartofler ½ kg gulerødder ¼ mellemstor selleriknold evt. lidt pastinak, persillerod eller anden rodfrugt 2 rødløg 1½ dl olivenolie madagascarpeber oregano salt hvidløg
Rodfrugterne skrælles og skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Rødløgene skrælles og skæres i fine både. Grønsagerne blandes med knust madagascarpeber og oregano i et ovnfast fad. Olivenolien tilsættes og blandes i, så grønsagerne dækkes af en oliefilm. Salt tilsættes (ca. 1 spsk). Lammekødet stikkes med hvidløgsfed, skåret i kvarte. Steges i ovn ved 210°C. Efter 40 min vendes kødet og steger videre. Ryg og bov skal have ialt ca. 50 min (kølle skal have ca. 1 ¼ time). Kartoflerne vendes rundt og skal have yderligere tid, ialt godt 1 time. Kødet skæres ud og lægges ovenpå kartoflerne. Serveres evt. med tzatziki.