Honning/lime-glaseret laks med sobanudler
Honning/lime glaseret laks
2 laksefileter, ca. 125-150 gr pr stk
3 spsk soja
reven skal og saft fra ca. ½ lime
1 spsk honning
1 tsk revet frisk ingefær
1 fed hvidløg, hakket
1 nip tørrede chilliflager
Sobanudel stir-fry
ca. 115 g tørrede soba-nudler
½-1 spsk revet frisk ingefær
1 fed hvidløg, hakket
3 forårsløg, hvide og grønne dele snittet for sig
ca. 60 g shiitake eller andre svampe, skivet
¼ rød peberfrugt, i tynde strimler
1 cup kål, skåret i tynde strimler (savoykål, hvidkål, spidskål...)
Stir-fry sauce
3 spsk soja
1½ tsk honning
1 tsk sesamolie
¼ tsk sriracha
Opskriften rækker til 2 personer.
Bland ingredienserne til marinaden og mariner laksen med skindsiden opad i ½-4 timer i køleskab.
Opvarm ovnen til ca. 200°C. Hæld marinaden fra og bag laksen i 10-15 min (ca. 10 min pr. 2,5 cm tykkelse). Fjern skindet.
Imens koges nudlerne, 2-4 min i kogende vand (tjek efter 2 minutter). Skyl i koldt vand for at stoppe kogningen, og tilsæt evt. lidt sesamolie og sæt til side.
Pisk ingredienserne til stir-fry saucen sammen og sæt til side.
Varm olien i en stor pande ved medium varme. Tilsæt hvidløg, ingefær og de hvide dele af foråsløgene.
Sauter 1 min, til det dufter, og tilsæt så svampene.
Sauter i 2-3 min og tilsæt den røde peber.
Sauter 3-4 min og tilsæt nudlerne og kålen.
Tilsæt stir-fry saucen, bland grundigt og sauter til nudlerne er varme og kålen faldet let sammen.
Serveres portionsvis, toppet med laksen.