Katalinbr&oslah;d

Katalin Kiss' fantastiske brød

Surdej
25 g gær
½ l vand
½ kg hvedemel

Dej
300 ml vand
1-1,1 kg hvedemel
2 spsk salt

Surdejen røres sammen, dækkes med film eller et klæde og stilles køligt i 3-24 timer (afhængigt af temperaturen).

De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes grundigt (20 min) og stilles tildækket til hævning i 1½-3 timer (afhængigt af temperaturen).
Herefter slås dejen ned og formes til 2 brød, som lægges på bagepapir, drysses med lidt mel og dækkes med bagefolie. Efterhæves i 1-2 timer.

Bages under bagefoliet ved 210-220°C i ca. 50 min, hvis muligt på bageplade af jern og ikke aluminium. Stil evt. en skål vand i bunden af ovnen.

Brødet pensles med vand straks det er taget ud af ovnen.