Krydderris m. kartofler

Krydderris m. kartofler

1²⁄3 kop basmatiris
3 kartofler på 5 cm
½ tsk bukkehornsfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk sennepsfrø
1 tsk hel koriander
5 laurbærblade
2½ kopper vand
1 tsk salt
2 spsk majsolie

Kartoflerne skrælles og skæres i ottendedele. Olien varmes i en tykbundet gryde og krydderierne tilsættes og steges under stadig omrøring i 1½-2 min, til det dufter rigtig godt. Så tilsættes først kartoflerne og derefter risene, som steger med kortvarigt, til de er dækket med en oliefilm. Vand og salt tilsættes og gryden bringes i kog under låg. Koger for svag varme i 10 min, hvorefter der slukkes for blusset og gryden står yderligere i 10 min under låg. Indholdet vendes et par gange med en ske og risene er klar til servering. Krydderierne skal ikke tages op.