Hoisin-glaseret stenbider (catfish)

Hoisin-glaseret stenbider med ris

Ingredienser
2 stenbiderfileter, ca. 125-150 gr pr stk
ca. ½ cup ris (short-grained japanske nishiki-ris eller jasminris)
1 stort fed hvidløg, hakket
1-2 forårsløg
1 bdt. asparges
1 kinaradise
3 tsk white vinegar
2 cm revet frisk ingefær
1 tsk honning
1 tsk mirin
1 tsk honning
1 tsk hoisin-sauce
1 spsk ristede usaltede peanuts, groft hakket

Opskriften er beregnet til 2 personer.
Kog risene efter sædvanlig metode. Skær aspargeshovederne på skrå i mindre stykker.
Snit forårsløgene i tynde skiver, hvide og grønne dele for sig.
Hak ingefær, hvidløg og peanuts og sæt til side.
Skræl kinaradisen, del den i kvarte på langs og skær den derefter i tynde skiver. Bland mirin, lidt salt og peber og en fjerdedel af eddiken og ingefæren i en skål og mariner kinaradisen i mindst 10 min.
Varm lidt olie ved middel varme i non-stick pande og sauter aspargesene med salt og peber i 2-3 min.
Tilsæt hvidløg, ingefær og de hvide dele af forårsløget og sauter i ½-1 min, til det dufter. Hæld over de kogte ris og bland sammen.
Dup fisken tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber på begge sider. Steg fisken ved middel varme på en pande med olie i 3-5 min på den ene side, til den er let brunet, og vend.
Tilsæt hoisinsauce, honning, resten af eddiken og 1 spsk vand og steg videre i 2-3 min. Hæld saucen over fisken et par gange undervejs.
Dræn væden fra radiserne og bland dem med risene.
Server risen portionsvis, toppet med fisken og saucen og drysset med de hakkede peanuts og de grønne dele af forårsløget.