İrmik helvası eller semuljehelva
2 glas (cups) semuljegryn (durumhvedegryn)
1½ cup vand
1½ cup mælk
2½ cup sukker
1 spsk pinjekerner
125 g usaltet smør eller margarine
Sød og god tyrkisk dessert. NB! Opskriften er fundet på nettet og ikke afprøvet endnu!
Smelt smørret på en dyb pande, tilsæt semuljegryn og rør det grundigt sammen ved lav varme. Pinjekerner tilsættes og der røres konstant med en træspatel i 25-35 min ved meget lav varme, til pinjekernerne er blevet smukt brune. Pas på, at det ikke brænder på. Imens varmes siruppen i en anden gryde med mælk, sukker og vand. Den varme blanding hældes over den brunede semulje-pinjekerneblanding under fortsat omrøring i 5-10 min, eller til al siruppen er opsuget. Læg låg på og lad det stå i yderligere en halv time.
Serveres lun med vanilleis og varm chokoladesovs i små skåle.