Gedeskank braiseret i øl

Øl-braiseret gedeskank

3 gedeskanker (fra gedekid, eller "kje" på norsk)
½ løg, snittet
½ stilk blegselleri
1-2 fed hvidløg
1½ dl mørkt øl
2½ dl hønsekraft eller -bouillon
2 laurbærblade
friskværnet peber
salt
bladpersille

3 gedeskanker rækker til 3-4 personer.
Kødstykkerne brunes på alle sider i olivenolie i en stor stegegryde ved høj varme og tages derefter op.
De snittede blegselleri, løg og hvidløg klares også i olivenolie ved middel varme, til de begynder at få farve.
Kødet lægges tilbage i gryden, og øl og kraft hældes ved, og timian, laurbærblade, salt og peber tilsættes. Gryden bringes i kog, og derefter skrues ned for blusset.
Simrer i ca. 2½ timer til kødet er helt mørt og falder fra benene. Kødet tages derefter op, og saucen koges ind og smages til med salt.
Drysses med rigelig hakket bladpersille inden servering (tag evt. en portion fra til nedfrysning først).
Serveres med kartofler eller rodfrugtmos (kartoffelmos) og en frisk salat.