Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Dej
250 g mel
50 g gær
1¼ dl vand eller mælk
1 æg
25 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
250 g kold bagemargarine (ikke smør)

Creme
1-2 æg
25 g sukker
25 g maizena (eller mel)
2½ dl mælk
1 tsk vanille

Glasur
et par spsk flormelis, lidt vand og et par dråber frugtfarve

Start med at lave cremen: æg og sukker piskes godt sammen, maizena piskes i og mælk og vanille tilsættes. Bringes i kog under stadig piskning og koges godt igennem. Omrøres jævnligt under afkølingen.
Dejen røres sammen og rulles ud til en firkant. (Kan det mon passe den ikke skal hæve?). Tynde margarineskiver fordeles ud over ²⁄3 af dejen, som herefter foldes til 3 lag og rulles ud igen. Proceduren gentages i alt 4 gange. Lad evt. dejen hvile 10-15 min i køleskab mellem hver udrulning. Dejen skæres herefter i 18 kvadrater. En klat creme lægges på midten og dejen foldes omkring. Lægges på bagepapir med sømmen nedad.
Bages ved 250°C i 10-12 min. Pyntes efter afkøling med en klat glasur.

Måske kan opskriften modificeres lidt til kun 25 g gær og noget mindre margarine (fx. 150 g), hvis man lyster.