Apple pie

Apple pie

Mørdej
1 ¹⁄3 kop mel
1 spsk sukker
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
godt ¹⁄3 pakke koldt smør
ca. 3 spsk mælk

Fyld
ca. 10 madæbler fx Belle de Boskoop
1 kop sukker
1 tsk kanel
smør (næsten resten af pakken)

De tørre ingredienser sigtes sammen og smørret dumpes i i mindre stykker. Med kolde hænder gnides smørklumperne sammen med melet indtil blandingen minder om parmesan (med bittesmå ærter i). Dejen skal der røres så lidt og kortvarigt ved som muligt. Samles med 2-3 spsk mælk ved at trykke dejen sammen til en klump – skal ikke æltes. Pakkes i film og lægges i køleskab ca ½ t. Æblerne skrælles, kernehus fjernes og æblerne skæres i mindre stykker. Lægges i ildfast fad, overhældes med sukker, kanel og tynde skiver smør spredt henover (ganske meget!).

Dejen rulles ud på melet bordplade – dejen drysses et par gange undervejs med sukker på oversiden – ikke for lidt! Lægges ovenpå æblerne, prikkes med gaffel.

Bages ca. 25-30 min ved ca. 200°C til den er let lysebrun.